7 μυστικά για μια επιτυχημένη απώλεια βάρους - Nutricomfort

7 μυστικά για μια επιτυχημένη απώλεια βάρους

Βρίσκεσαι μόνιμα σε κατάσταση δίαιτας!!!! Νιώθεις ότι προσπαθείς συνέχεια να χάσεις βάρος κι όμως η ζυγαριά μένει κολλημένη! Εδώ θα βρεις 7 μυστικά για να δεις επιτέλους το βάρος σου να …παίρνει την κατηφόρα!!!

  1. Οργανώσου, φτιάξε το πρόγραμμα της ημέρας.

    Τί να φάω για μεσημέρι; Μην αφήνεις το ερώτημα αυτό αναπάντητο μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να ακούγονται οι πρώτοι ήχοι διαμαρτυρίας από το στομάχι σου!!!!
    Οργανώσου από νωρίς!!!! Σχεδίασε το πρόγραμμα της ημέρας ή ακόμα καλύτερα ολόκληρης της εβδομάδας!!! Προτίμησε γεύματα που θα σου ανοίγουν την όρεξη και θα ανυπομονείς να τα καταναλώσεις ώστε να έχεις αρκετά ισχυρό κίνητρο να μείνεις …πιστός στο πρόγραμμα σου!
    Σύμφωνα με μελέτες το να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας έχει φανεί να βοηθά στην απώλεια βάρους. Καθώς με αυτόν τον τρόπο:

    Tείνουμε να δημιουργούμε ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα με ποικιλία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών ενώ επιπλέον τρώμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα μειώνοντας την πιθανότητα να μείνουμε πάνω από 5-6 ώρες νηστικοί με κίνδυνο να …πέσουμε με τα μούτρα στο φαΐ όταν εντέλει αυτό βρεθεί μπροστά μας

Θες να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις μόνος σου το πρόγραμμα της εβδομάδας;

Διάβασε τώρα τα 3 tips για να φτιάξετε μόνοι σας το πρόγραμμα της εβδομάδας.

2. Ποτέ πεινασμένη και πάντα με λίστα στο σούπερ- μάρκετ

Μην αφήνεις τη λαιμαργία να κάνει κουμάντο στο καρότσι σου!!!
Φτιάξε μια εβδομαδιαία λίστα με τις αναγκαίες αγορές από το σούπερ μάρκετ και μην παρεκκλίνεις από αυτήν ούτε στο κόμμα!
Μην ξεχνάς ότι τόσο τη δημιουργία της λίστας όσο και τις αγορές σου πρέπει να τις κάνεις χορτάτη!
Ενώ επίσης φρόντισε να αποφύγεις τις καθημερίνες …εξορμήσεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, προσπάθησε με 1 το πολύ 2 επισκέψεις να καλύψεις όλες τις ανάγκες της εβδομάδας!!!!

Με τον τρόπο αυτό:

Θα μειώσεις τον κίνδυνο να ξεχάσεις να αγοράσεις κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι!
θα κερδίσεις χρόνο αποφεύγοντας τις άσκοπες βόλτες ανάμεσα στους διαδρόμους,
θα αποφύγεις την αγορά προϊόντων που είναι πλούσια σε θερμίδες και κενά σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ τέλος γιατί όχι
θα κάνεις και οικονομία αφού δε θα γεμίσεις το καρότσι σου με άχρηστες αγορές που θα υποκινούνται από την πείνα και τη λαιμαργία της στιγμής!

3. Κατανάλωσε επί των πλείστων σπιτικά φαγητά

Ανακάλυψε τη χαρά της μαγειρικής και απόφυγε την κατανάλωση έτοιμου φαγητού!
Σταμάτα να βλέπεις την μαγειρική σαν αγκαρία και σαν αναγκαίο κακό για να ικανοποιήσεις την πείνα σου, γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να πέσεις στην …παγίδα του έτοιμου φαγητού!
Ασχολήσου με το μαγείρεμα πολύ πριν πεινάσεις και χρησιμοποίησε το σαν ένα μέσο να εκτονώσεις τη συσσωρευμένη ενέργεια ή στρες που έχεις μέσα σου!
Ανακάλυψε υλικά που μέχρι τώρα αγνοούσες την ύπαρξή τους και εμπνεύσου τις δικές σου συνταγές!!!
Στην αρχή ένα βιβλίο μαγειρικής ή ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο ίσως να είναι χρήσιμα αλλά πολύ σύντομα δε θα τα έχεις καμία ανάγκη!!!!
Θα εντυπωσιαστείς με τα αριστουργήματα που μπορείς να δημιουργήσεις με μια ποικιλία υλικών που θα καλύπτουν τόσο την πείνα σου όσο και την ανάγκη σου για νόστιμο φαγητό χωρίς να σου αφήνουν συναισθήματα ενοχών αφού τα καταναλώσεις!!!!

4. Δώσε προσοχή στις ποσότητες!

Βάλε …φρένο στη λαιμαργία!!!
Έχει φανεί ότι τείνουμε να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις συνιστώμενες ειδικά όταν πρόκειται για φαγητό που μας αρέσει ιδιαίτερα!
Βάλε λοιπόν τη ‘σωστή μερίδα’ στο πιάτο σου και αντιστάσου στην ανάγκη για λίγο επιπλέον συμπλήρωμα!
Δε γνωρίζεις ποια θα πρέπει να είναι η μερίδα σου;
Μάθε τώρα ποια είναι η ποσότητα που πρέπει να τρως σε κάθε γεύμα στο : Βάλε τώρα τη σωστή μερίδα στο πιάτο σου!

5. Απόλαυσε τις μικρές …αμαρτίες

Ποιος είπε πώς η σοκολάτα ή 1 κομμάτι γλυκό απαγορεύεται;
Μη στερείς από τον εαυτό σου αυτές τις απολαύσεις γιατί είναι πολύ πιθανό να μην αντέξεις στην τόση …πειθαρχία και τελικά να παραδοθείς ολοκληρωτικά ξεχνώντας κάθε θυσία που έκανες ως τώρα!
Ένταξε στο πρόγραμμα της εβδομάδας 1 γλυκό κατά προτίμηση σπιτικό ή επίτρεψε στο εαυτό σου να φάει 1 μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα ακόμα και καθημερινά!
Αυτές οι μικρές καθημερινές χαρές θα λειτουργήσουν σαν ενέσεις ανατροφοδότησης για να συνεχίσεις την προσπάθεια σου!

6. Συγχώρησε τα …παραστρατήματα

Βρέθηκες με φίλους, δε το είχες προγραμματίσει και καταλήξατε να τρώτε πίτσες! Μην πανικοβάλλεσαι, δεν έγινε τίποτα!!!
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια απώλειας βάρους είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν και στιγμές που δε θα αντέξεις και θα …κυλίσεις! Μην αγχώνεσαι καθόλου συμβαίνει σε όλους!
Η παγίδα εδώ είναι να απογοητευτείς να θεωρήσεις τη μέρα ή ακόμα χειρότερα ολόκληρη την εβδομάδα χαμένη και να συνεχίσεις κάνοντας ακόμα περισσότερες ατασταλίες!
Το μυστικό είναι να απολαύσεις χωρίς τύψεις τη στιγμή και από το επόμενο κιόλας λεπτό να συνεχίσεις σα να μη συνέβη τίποτα το προκαθορισμένο σου πρόγραμμα!
Αν αυτές οι αδύναμες στιγμές δεν καταλήξουν να είναι μια καθημερινή συνήθεια το πιο πιθανό είναι ότι δε θα έχουν καμιά επίδραση στην αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σου!

7. Μην ξεχνάς την άσκηση

Από μια συντονισμένη προσπάθεια απώλειας βάρους δε μπορεί να λείπει η άσκηση!!!
Μην αγχώνεσαι νομίζοντας ότι θα πρέπει να λιώνεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο! Κάτι τέτοιο το πιο πιθανό είναι να βρεις εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσεις και τελικά σε λιγότερο από 1 μήνα να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις.
Αφιέρωσε χρόνο να βρεις μια μορφή άσκησης που θα σου δίνει χαρά και ένταξε τη στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!
2-3 φορές εβδομαδιαίως από 30’ έως 60’ λεπτά είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου και να σε βοηθήσουν να χάσεις πιο αποτελεσματικά βάρος ενώ ταυτόχρονα θα σου προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξία που ούτε εσύ δε θα μπορούσες να φανταστείς!

No Comments

Post A Comment